Newsarchiv: News

back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next

Jahr 2020

until recall, no availability of the examination office by telephone

20.03.2020: Dear members and relatives of our university,

the team of the Economic Examination Office will take care of your concerns via the HomeOffice.
This results in a until recall no telephone availability.
Of course, we are still available as your contact person. Please contact the examination office with your questions and problems mainly by e-mail (with your student e-mail address for example at ).

In urgent and complex cases, the Examinations Office by Mrs. Braunroth can also offer you a video link via Webex.  For this purpose, however, we first ask you to contact by

Many thanks for your understanding.

Federal Ministry of Education and Research: Press release BAföG - No disadvantages due to corona

17.03.2020: In the following you will find the press release of the Federal Ministry of Education and Research on the current situation and BAföG

Suspension of the entire examination phase

16.03.2020: Due to increased enquiries from our students, we would like to inform you that the -entire examination phase will be suspended, including the examinations from 27.03.2020.

Information on this can be found on the following page:

In addition, we would ask you to refrain from making any further inquiries about the repeat examinations (dates and registration modalities).
We will provide information on this as soon as it is available and announce it on our homepage appropriately.

Many thanks for your understanding.

Information from the economics department on how to deal with Discontinuation of teaching operations

13.03.2020: Here you will find all regulations that have been made for the field of economics.

Press release - Ministry of Economy, Science and Digitisation

12.03.2020: Please note the current press release on the postponement of the start of the semester:

Closure of the Economic Examination Office until further notice

12.03.2020: Dear students,

we would like to inform you that, in the interest of the common good, we are unable to offer you on-site consultation hours until further notice.

Of course, we are still available as your contact person.

Please contact the examination office exclusively by telephone, e-mail (student e-mail address) or via the mailbox.

We thank you for your understanding!

Verhinderung zur Prüfungsteilnahme aufgrund der Wettersituation

10.02.2020: Aufgrund der besonderen Wettersituation (Sturmtief Sabine) kommt es zu erheblichen Einschränkungen i.V.m. der Erreichbarkeit der Prüfungsräume zum 10.02.2020.

Sofern keine Teilnahme an Klausuren möglich war, erkennt der Wirtschaftsiwssenschaftliche Prüfungsausschuss für Studierende des Wirtschaftswissenschaftlichen Bereiches daher den Rücktritt aus wichtigem Grund an.

Sollten es Ihnen nicht möglich gewesen sein, eine Prüfung vom 10.02.2020 fristgerecht anzutreten, so bitten wir bis spätestens 12.02.2020 um entsprechende Rückmeldung, nach Möglichkeit unter Vorlage etwaiger Nachweise, z.B. der deutschen Bahn, sodass der Rücktritt vorgenommen werden kann.

Restricted availability Examination Office

27.01.2020: Due to sickness-related staff shortages in the Examination Office, there is currently a limited availability by telephone.

For this reason, the office hours of the Examination Office will only be possible in room 128 on 27.01.2020.

Thank you for your understanding

Restricted availability Examination Office

27.01.2020: Due to sickness-related staff shortfalls, the Examination Office is currently only accessible to a limited extent by telephone.

The consultation hours will therefore only take place in room 128 on 28.01.2020.

Thank you for your understanding.

Jahr 2019

Limited telephone availability

20.11.2019: Due to construction work, which is accompanied by a high level of noise pollution, there are unfortunately restrictions in the telephone availability of the Economic Examination Office. Please use the office hours on site or send us an e-mail. Thank you very much for your understanding!

Absence of Ms Braunroth in September

02.09.2019: We would like to ask you to note that the head of the examination office, Ms. Anja Braunroth, will not be in our office from 04.09.2019 to 01.10.2019.

The free office hours will also be cancelled in this connection.

However, the secretariat will continue to be available for your questions and concerns.

Exkursion Vereinigte Arabische Emirate und Oman (Musandam) WiSe 2019/20 (März 2020)

18.07.2019: Liebe Studierende,

aufgrund der hohen Nachfrage und des großen Interesses bieten wir Ihnen erneut eine Exkursion durch die Vereinigten Arabischen Emirate (VAE) an.

• Als Reisezeitraum ist März 2020 vorgesehen

Studierende des B.Sc. VWL 180LP und B.Sc. BWL 180LP können die Exkursion als "GEO.06084, Grundlagen der Wirtschaft- und Sozialgeographie" (10LP) im "Wahlbereich" als "Aspekte der Volkswirtschaftslehre I" sowie Studierende des B.Sc. WiWi 120LP unter dem "II. Wahlpflichtbereich" als "Aspekte der Volkswirtschaftslehre I" belegen.

Bei Interesse an einer Teilnahme und/oder für eine verbindliche Anmeldung melden Sie sich bitte per E-Mail an Herrn Dr. Bös ()

Reisezeitraum: Mittwoch, 4. März 2020 bis einschließlich Dienstag, 17. März 2020

Weitere Informationen können Sie gerne auf Anfrage bei Herrn Dr. Bös erhalten.

back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next