Newsarchiv: news of the examination office

back 1 2 3 4 5 6 7 next

Jahr 2017

Module handbooks and overviews

28.03.2017: Revised versions of module overviews and handbooks of the Bachlor’s and Master’s degree courses have been provided. In addition, the englisch pendants are now online and can be downloaded.

Short Opening Times Examination Office

02.03.2017: Because by illness of the members of the examination office, the office has short opening times on the 2nd of march 2017.

mrs. Braunroth is also not in the buildung until the 17th of march, because by illness.

Informations about the allocation process for the winter term 17/18 and summer term 18

27.02.2017: Dear students,

on February 27th, 2017 the allocation process will start for seminars and bachelor theses for the winter term 2017/2018 and summer term 2018. For further explanation you can watch the provided video with the presentation from last year.(link at the end of the post) Please don’t get irritated by the announcement of new examination regulations in the video, the process is already completed. An exception this year is the retirement of several professors in the time period of the allocation process. By that you can only write your bachelor thesis in the by the chair assigned semester. (tagged as „exclusively“) The allocation process ends on April 7th, 2017 (limitation period). After expiry of the process we can’t accept any further applications.

Video-link: http://openlecture.uni-halle.de/episode/45bd1285-2b6e-4028-879a-3803e6d5d7e5

(Flash Player required)

Internship in Nuremberg - Urban development

13.01.2017: Der Stab Stadtentwicklung der Stadt Nürnberg, suchen Praktikantinnen und Praktikan-ten die daran interessiert sind, die zukunftsorientierte Planung und Entwicklung der Stadt Nürnberg voran zu treiben.

Weitere Infos können Sie der Ausschreibung entnehmen.

Jahr 2016

Availability Examination Office

13.12.2016: The Examination Office is not available from Dec 19, 2016 up to and including Jan 2, 2017. Should be the handover date of your thesis in this period, please submit it postally. (Please keep the posting receipt.)

We wish you a Merry Christmas!

Final decisions of the examination board to re-register in the new FStPO

26.09.2016: In their meeting on September 21, 2016, the members of the examination board decided on the final transitional rules. You can download the final transitional from the attachment or from our website under "Prüfungsausschuss\Beschlüsse zu den neuen Fachspezifischen Studien- und Prüfungsordnungen".

Appointment notification for shortfall of consultation-hours Mrs. Anja Braunroth

18.08.2016: From 19.08. to including 13.09. 2016 will be no consultation-hours of the consultant Mrs. Braunroth.

Öffnungszeit Prüfungsamt am 8.7.

01.07.2016: Liebe Studierende,

das Prüfungsamt bleibt am 8.7.2016 ganztags geschlossen. Bitte beachten Sie diesen Umstand, sollten Sie an dem Tag die Abgabe Ihrer Bachelor-/Masterarbeit haben. Nutzen Sie dann alternativ bitte die Sprechstunde am Donnerstag oder ggf. eine postalische Abgabe.

Verzögerung bei der Umschreibung

20.05.2016: Durch anhaltende technische Probleme bei der Umschreibung aller Studierenden in die neuen Prüfungsordnungen, kommt es aktuell leider zu Verzögerungen im Prozess.

Derzeit müssen alle Module der Studenten manuell neu eingetragen werden. Der entstehende Aufwand fordert daher deutlich mehr Zeit.

Wir bitten Sie daher von zeitnahen Anfragen dazu abzusehen. Wir werden Sie informieren, sobald es neue Informationen zum Fortschritt gibt.

Umschreibung neue FStPO

09.05.2016: Sehr geehrte Studierende,

die Umschreibung in die neue FStPO ist leider noch nicht vollständig für alle betroffenen Studierenden abgeschlossen. Es kam zu Problemen in der technischen Umsetzung im ITZ, die diese Woche noch behoben werden. Zudem ist erst im Anschluss Handarbeit durch das Prüfungsamt individuell erforderlich. Die Löschung von Fehlversuchen ist im Notenspiegel unter der neuen FStPO ersichtlich!

Wir bitten von Rückfragen abzusehen und danken für Ihr Verständnis.

Ihr Team des Prüfungsamtes

Examination Office closed on 06.05.2016

The examination office is closed on 06.05.2016 all-day. Students who would like to submit their bachelor or master thesis on this day are encouraged to do this by mail. (Please keep your posting receipt)

Ergebnis des Zuteilungsverfahrens

22.04.2016: Sehr geehrte Studierende,

die Auswertung des Zuteilungsverfahrens für Bachelorthesis und Seminare finden Sie als Dokument unter dieser News.

Sollten Sie diese Information in sozialen Netzwerken teilen wollen, bitten wir Sie, lediglich einen Link zu unserer Seite zu teilen, um Missverständnisse zu vermeiden.

Nur die hier veröffentlichte Kopie akzeptieren wir als Referenz für auftretende Fragen.

Hierfür stehen wir Ihnen per Mail und zu unseren Öffnungszeiten zur Verfügung.

back 1 2 3 4 5 6 7 next